top of page

Blogg

Genom att dela mitt.

Så väcker jag ditt.

  • Sandra

Vi pratar om att vi vill vara bra föräldrar.

Vi vill göra allt för våra barn.

Vår kärnfråga är ofta:

Hur ska jag göra för att mitt barn ska få en bra självkänsla?


Istället borde vi som föräldrar fråga oss själva:

Hur lever jag MITT liv?

Tar jag hand om mig själv och tar ansvar för mina handlingar, behov och känslor?


Vi drunknar i böcker i hur vi ska uppfostra våra barn.

Så att dom får en bra självkänsla.

En positiv kroppsbild.


Utforska vad som händer i dig när jag säger att det egentligen handlar om oss. Om jag väljer mig, kommer mitt barn våga göra samma.


Mina val, min röst, min egna närvaro. Allt som existerar och sker i mitt liv är förslag på hur ett liv kan levas. Ditt barn ser det här. Ditt barn ser hur du sätter gränser, omfamnar sårbarheten och dansar för att DU vill. Ditt barn repeterar dig. Det kan kännas skitläskigt (I KNOW!!!) men det är också en stor möjlighet. En motivering till att noggrant se över vår tillvaro.


Så vi behöver ställa oss frågan:

Har jag stått i min egen sanning idag?

Om den här dagen presenteras i sin helhet för mitt barn, är jag stolt över hur jag behandlat mig och mina medmänniskor?


Helt plötsligt kan våra barn blir den motivation vi behöver för att faktiskt vara förebilder som är här för att skapa positiv förändring.


Idag grät jag inför Lykke för tredje dagen i rad. Fick återigen säga: ”mamma har#pmsoch känner sig låg.” Även om Lykke inte vet vad PMS är så ser hon mitt försök att möta henne när jag är ett emotionellt tillstånd. Jag tänker inte vända bort mitt gråtande ansikte. Jag känner mig stolt mellan tårarna. Till slut klappar hon min kind.


Så. Ett meddelande till mig och till er som behöver. Föräldraskap handlar inte om perfekta handlingar - det handlar om att visa vägen för hur det är att vara människa.

Vi gråter.

Skrattar.

Gör fel.

Och reparerar genom ett ”förlåt.”


Vi lär oss.

Jag säger inte att det är enkelt.

Men det kommer vara värt det.

  • Sandra

Jag ser oss människor som sårbara, vare sig vi vill eller inte. Det är inte så att sårbarhet i sig är bra eller dåligt. Det handlar om huruvida vi väljer att förhålla oss till det. Det går att vända sårbarheten ryggen, försöka gömma sig eller gå snabbt. Försöka fly sina känslor. MEN. Sårbarheten kommer alltid ikapp och gör dig påmind om din mänsklighet.


Jag själv är en krigare. Ofta har jag fått höra: ”du som är så stark.” Det skapade rädslan om att uppfattas svag. I många år gömde jag det jag trodde skulle uppfattas som en svaghet. Det är många som skriver till mig om detta och vittnar då om att det är lättare att sätta på en fasad, gå in i en roll, klä sig i pansar - för att uppfattas stark. Styrka idag har en snäv definition som jag vill vara med och ändra på. För vet ni, det är i motvind som draken lyfter. Det är i motgång vi har chansen kliva fram som den sanna ledaren av våra liv. Det jag insåg när jag kom i kontakt med ordet sårbarhet för 3 år sedan var att jag funnit en skatt. En skatt som finns i oss alla: möjligheten att välja modet.


Med sårbarhet kommer alltså mod och mänsklighet - men framförallt ansvarstagande och äkthet. Jag insåg att det är vägen jag behöver vandra för att förstå vad det innebär att vara människa. Det är också den vägen jag vill vandra med hänsyn till min vision om att vi människor kan åstadkomma mer tillsammans. Om jag ständigt tar omvägar för att undgå emotionella risker eller osäkerhet - hur ska jag nånsin kunna komma närmre min omgivning? Hur ska jag kunna smaka på den sanna kärleken? Sårbara är ofta det sista vi vill visa oss som, men det första vi letar efter hos någon annan. ”Ge mig tecken på MÄNSKLIGHET!” skriker min själ ibland i mötet med andra. Genom att våga be om hjälp, erkänna fel, möta känslor eller ta rädslan i handen kan vi skapa ett meningsfullt liv tillsammans. På så sätt blev sårbarhetens väg självklar. Det är min väg mot sann tillhörighet, kärlek och passion. Det är vägen mot ett mänskligare klimat där styrkan har flera ansikten❤️☝🏼1
2
bottom of page